فهرست مطالب

فصلنامه پرستاری دیابت
سال یکم شماره 1 (پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/09/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • الهه اسدی بیدمشکی *، عزیز شهرکی واحد، فرشته نارویی، مهین بدخش، زهره سادات هاشمی صفحات 6-11
    مقدمه و هدف
    دیابت شایع ترین بیماری غیرواگیر در کشور است که در حال حاضر 3 تا 5 درصد یعنی معادل 2 تا 5/ 3 میلیون نفر از جمعیت کل کشور را مبتلا کرده است. طبق اعلام سازمان های ذی ربط جهانی در هر 10 ثانیه، دو نفر به دیابت مبتلا می شوند و یک نفر نیز از این بیماری فوت می کند. این بیماری با توجه به عوارض مزمنی که ایجاد می کند بار مالی زیادی برای سیستم بهداشت و درمان دارد. پرستاران نقش مهمی در انجام دستورات دارویی دارند و عدم آگاهی آنان از روش های انسولین درمانی موجب صدمه به بیمار خواهد شد. لذا این مطالعه با هدف بررسی میزان آگاهی پرستاران از انسولین درمانی انجام می شود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه نیمه تجربی بود که در آن جامعه مورد مطالعه بصورت مبتنی بر هدف انتخاب و با مراجعه به بیمارستان امیرالمومنین علی(ع) و بیمارستان امام خمینی (ره) داده ها جمع آوری گردید. ابزار گردآوری پرسشنامه شامل بخش اول خصوصیات فردی بخش دوم پرسشنامه درباره انسولین درمانی بود و یک پمفلت آموزشی در اختیار آنان قرار گرفت و 2 ماه بعد مجدد پرسشنامه به آنان داده شد. سپس اطلاعات جمع آوری شد ودر نهایت آنالیز داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اکثریت واحدهای مورد پژوهش (47%) در سنین 30-26 سال بودند. 66% واحدهای مورد پژوهش زن بودند. نتایج حاکی از آن بود که نمره آگاهی افراد مورد بررسی بعد از آموزش بطور معنی داری بیشتر از قبل می باشد. (P=0.0001)
    بحث و نتیجه گیری
    پرستار به عنوان یکی از ارکان کادر درمانی، بیشترین مراقبت و تماس را با بیمار داشته و مسئول مستقیم تزریق انسولین می باشد. لذا باید این دارو را کاملا«شناخته و از نحوه نگهداری، تزریق و دیگر نکات لازم آگاهی داشته باشد. لذا گذراندن دوره آموزش در بدو شروع به کار به خصوص در بخش هایی که بیماران دیابتی بستری می باشند، احساس می شود.
    کلیدواژگان: آگاهی پرستاران، انسولین درمانی، بیمار دیابتی
  • زهرا خادمی، الهام ایمانی *، محمد حیدری خورمیزی، عبدالمطلب پورداد خدایی، مجید سرنی زاده، مرضیه نیک پرور صفحات 12-20
    مقدمه و هدف
    در حال حاضرتمایل به استفاده از درمانهای جایگزین و سنتی، جهت کنترل و کاهش میزان قند خون افزایش یافته است. هدف از این مطالعه تعیین تنوع گیاهان دارویی مورد استفاده جهت کنترل قند خون و علل خود درمانی با این گیاهان در بیماران مراجعه کننده به مرکز دیابت شهرستان بندرعباس در سال 1389 می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 250 بیمار دیابتی با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 54/7% بیماران از گیاهان دارویی استفاده می نمایند. 30% آنها از کلپوره، 17% از ترکیب مورد و کلپوره، 9% مورد و 8% از هندوانه ابوجهل استفاده می نمودند. مهمترین علل گرایش به خوددرمانی به ترتیب شامل اعتقاد به گیاهان دارویی (93%)، توصیه اطرافیان (88%) و تجربه قبلی استفاده از گیاهان دارویی در اطرافیان (83%) می باشد. 79/1% بیمارانی که گیاهان دارویی مصرف می نمودند استفاده از آن گیاهان را موثر دانسته اند. تعداد سالهای ابتلا به دیابت با خوددرمانی ارتباط معنی دار داشت. (P=0.001)
    بحث و نتیجه گیری
    پیشنهاد می گردد جهت کنترل مصرف این داروها و افزایش نظارت کادر پزشکی، طی کلاسهای آموزشی در مرکز دیابت، اطلاعات صحیح به این بیماران ارائه گردد.
    کلیدواژگان: خوددرمانی، دیابت شیرین، قند خون، گیاهان دارویی
  • علیرضا سالار، حسن ربابی *، آمنه صفرزاده صفحات 21-30
    مقدمه و هدف
    بیماری دیابت ملیتوس یکی از شایعترین بیماری های آندوکرین در دنیا می باشد. استفاده از انسولین در جهت کنترل قند خون از اهمیت ویژه ای برخوردار است وخود مراقبتی مرتبط با انسولین درمانی، یعنی آگاهی از نحوه کاربرد این دارو مهمترین اقدام خود مراقبتی در این دسته از بیماران می باشد، لذا این مطالعه با هدف تعیین میزان رعایت خود مراقبتی انسولین درمانی در بیماران دیابتی نوع یک مراجعه کننده به کلینیک دیابت زاهدان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی است که برروی 80 نفر بیمار مبتلا به دیابت نوع یک صورت گرفت. نمونه ها به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای گرد آوری داده های مربوط به مشخصات فردی ومیزان آگاهی بیماران از پرسشنامه و داده های مربوط به مهارت وعملکرد بیماران از انسولین درمانی از برگه مشاهده استفاده شده است. داده های مربوط به پرسشنامه با مصاحبه وداده های مربوط به برگه مشاهده با مشاهده عملکرد ومهارت بیماران در تزریق انسولین به یک مدل انسانی گرد آوری گردیده است. ازآمار توصیفی وتحلیلی برای تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شد. میزان خود مراقبتی (آگاهی ومهارت) بیماران بدین صورت تعریف شد که امتیاز 16 تا 20 آگاهی مطلوب، امتیاز 10 تا 15 آگاهی متوسط وامتیاز 0 تا 9آگاهی ضعیف در نظرگرفته شد و امتیاز 12 تا 15 عملکرد مطلوب، امتیاز 8 تا 11 عملکرد متوسط وامتیاز 0 تا 8 عملکرد ضعیف در نظرگرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادکه 23/75 درصد واحدهای مورد پژوهش از آگاهی مطلو ب، 63/75 درصد از آگاهی متوسط و 12/5 درصد از آگاهی ضعیف بر خوردار بودند و در زمینه عملکرد 71/25 درصد واحدهای مورد پژوهشاز عملکرد مطلوب، 23/5 درصد از عملکرد متوسط و 12/5 درصد از عملکرد ضعیف بر خوردار بودند. بین هیچ یک از مشخصات فردی و میزان آگاهی وعملکرد واحدهای مورد پژوهش در زمینه نحوه استفاده از انسولین ارتباط معنی دار آماری بدست نیامد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت خود مراقبتی در مورد انسولین درمانی که پایه واساس درمان دیابت نوع یک می باشد وبا توجه به اینکه اکثر افراد مورد مطالعه از آگاهی متوسطی در زمینه نحوه استفاده ازانسولین برخوردار بودند، لذا به مراکز تحقیقات دیابت وسایر موسساتی که با بیماران دیابتی سروکار دارند پیشنهاد می شود که آموزش بیماران را در اولویت قرار دهند وآگاهی ومهارت آن ها را در خصوص کاربرد صحیح انسولین، شناخت وپیشگیری از عوارض آن تا حد مطلوبی افزایش دهند.
    کلیدواژگان: انسولین درمانی، خود مراقبتی، دیابت نوع یک
  • عزیز شهرکی واحد *، مهدی حقیقی، فرشته نارویی، سودابه حامدی شهرکی، مریم حیدری صفحات 31-37
    مقدمه و هدف
    دیابت شایعترین بیماری مزمن در سراسر جهان است. طبیعت این بیماری و عوارض ناشی از آن باعث تحمیل بار سنگین اقتصادی و کاهش کیفیت زندگی بیمار و خانواده وی می گردد لذا هدف این مطالعه بررسی نیازهای آموزشی بیماران دیابتی بستری می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی بود که در آن جامعه مورد مطالعه بصورت مبتنی بر هدف انتخاب و با مراجعه به بیمارستان امیرالمومنین علی (ع) نمونه ها جمع آوری گردید. ابزار گردآوری پرسشنامه شامل بخش اول خصوصیات فردی، بخش دوم سوابق بیماری و بخش سوم در رابطه با رژیم غذایی(16سئوال)، حیطه کنترل و درمان(13سئوال) و حیطه پیشگیری 13 سوال می باشد. اطلاعات بوسیله پرسشنامه جمع آوری شد و در نهایت آنالیز داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد اکثریت واحدهای مورد پژوهش(68%) به دیابت نوع دو مبتلا بودند. (48%)در رنج سنی60-51 سال قرار داشتند. (38%) مدت ابتلا به بیماری دیابت بین 5-1 سال را ذکر نمودند. اکثریت واحدهای مورد پژوهش(74/5 %) در حیطه کنترل و درمان، 71 درصد در سطح پیشگیری، 49 درصد در حیطه رژیم غذایی از آگاهی لازم برخوردار نبودند.
    بحث و نتیجه گیری
    توصیه فدراسیون بین المللی دیابت آن است که هر بیمار دیابتی حداقل هر دو سال به 15 ساعت کلاس آموزشی نیاز دارد. اثرات ارزنده و مفید آموزش به بیمار بارها در تحقیقات مختلف تایید شده است. لذا لازمست در تمامی بیمارستانها پرستاران آموزش دیده، آموزش های لازم به بیماران دیابتی جهت مراقبت از خود داده شود.
    کلیدواژگان: نیازهای آموزشی بیماران دیابتی
  • شهربانو صالحین *، احمد عزیزی مقدم، مهربانو امیرشاهی، عبدالغنی عبدالهی محمد صفحات 38-44
    مقدمه و هدف
    دیابت نوع 1 شایعترین اختلال غددی- متابولیکی دوران کودکی و نوجوانی است و یکی از بیماری های اصلی آسیب رسان به دستگاه های متعدد بدن از جمله عملکرد محور هیپوتالاموس- هیپوفیز- تخمدان است. از آنجا که مطالعات کمی راجع به مدت خونریزی قاعدگی و دیابت نوع 1 در بالغین انجام شده است، این مطالعه به تعیین ارتباط میزان هموگلوبین گلیکوزیله با مدت خونریزی قاعدگی در مبتلایان به دیابت نوع 1 پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع همبستگی است که در آن 60 دختر نوجوان مبتلا به دیابت نوع 1، با سن 19-11 سال در آن شرکت داشتند. نمونه ها به روش آسان انتخاب و با استفاده از مصاحبه، داده های بیوفیزیکال و پرسشنامه جمع- آوری شدند. زمان شروع و پایان خونریزی در طی سه سیکل قاعدگی ثبت شد. برای هر یک از واحدهای مورد مطالعه 2 بارآزمایشHbA1c به فاصله 3 ماه انجام شد. مبتلایان به تخمدان پلی کیستیک و اختلالات غده تیروئید از مطالعه حذف شدند. داده ها با استفاده از روش های آماری توصیفی (درصد فراونی، میانگین، انحراف معیار و دامنه تغییرات) و استنباطی (آزمون رگرسیون چندگانه) تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میزان میانگینHbA1c=1/63+8/31 درصد بود.8 نفر(13/79 %)اختلال در مدت خونریزی (بیشتر از 7 روز)داشتند. هیچ کدام از واحدهای پژوهش آمنوره اولیه نداشتند. بین میزان هموگلوبین گلیکوزیله، شاخص توده بدنی، طول مدت بیماری و دوز انسولین با مدت خونریزی قاعدگی ارتباط معنی دار آماری مشاهده نشد.
    بحث و
    نتیجه گیری
    متغیر های مورد مطالعه ارتباط معنی داری با مدت خونریزی قاعدگی نشان نداد. حجم نمونه بیشتری برای مطالعات آتی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: دیابت، مدت خونریزی قاعدگی، نوجوان، هموگلوبین گلیکوزیله
  • نرگس صادقی، مینو متقی *، فرشته قلجایی، فرشته نارویی، هادی میناب صفحات 45-51
    هدف
    از این مطالعه بررسی ارتباط بین دیابت نوع 1 و کمبود ویتامین D می باشد.
    شرح موضوع: دیایت نوع 1 یکی از بیماری های شایع دوران کودکی است حدود 35 میلیون نفر از مردم دنیا به این بیماری مبتلا می باشند. در مطالعات متفاوت نشان داده شده است که بین کمبود ویتامین D و دیابت نوع یک ارتباط وجود دارد این ویتامین برای ترشح سطح نرمال انسولین لازم است در مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده شده است بین میانگین شیوع دیابت و میزان ساعات تابش نور خورشید ارتباط وجود دارد. در مطالعات دیگرنشان داده شده که دریافت 2000 واحد ویتامین D در طی سال اول زندگی باعث کم شدن خطر دیابت نوع یک می شود شیوع دیابت در دوران کودکی در کودکان مبتلا به ریکتز سه برابر می باشد. اجتناب از کمبود ویتامین D برای پیشگیری از تخریب عملکرد سلول های بتا لازم است وممکن است در پیشگیری از دیابت نوع یک در مراحل بعدی زندگی اثر محافظت کننده داشته باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    با آموزشهای لازم جهت دریافت ویتامینD و در معرض خورشید قرار گرفتن می توان از بروز دیابت نوع 1 کم کرد.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 1، کمبود ویتامین D
  • مهین نادری فر، لیلی فروتن *، علی کوه خیل صفحات 52-60
    مقدمه
    بیماری دیابت از بیماری های مزمن نسبتا شایع در جهان است که شیوع آن همواره رو به افزایش دارد. درمان آن بر پایه آموزش، رژیم غذایی، ورزش و دارو استوار می باشد.
    هدف
    در این بازنگری نقش گیاهان دارویی در درمان دیابت، فواید و مضرات آنها در طول دوره درمان ونیز نکاتی که در مصرف این دسته از داروها بایستی مد نظر قرار داد، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.
    شرح موضوع: هم اکنون داروهای متعددی جهت کاهش میزان قند خون بالا ارائه شده است ولی به دلیل عدم بهبودی کامل این بیماری با مصرف داروهای موجود، تمایل به استفاده از درمان های جایگزین و سنتی افزایش یافته است. لذا بکارگیری روش های طب مکمل بر مبنای درمانهای گیاهی بایستی همواره مورد توجه قرار گیرد.
    بحث و نتیجه گیری
    تا کنون مطالعات حیوانی و انسانی مختلفی بر روی گیاهان انجام شده و اثرات کاهنده گلوکز خون را نشان داده است. اگرچه برخی از درمان های سنتی در بررسی های علمی نیز آزمون و مورد تایید واقع شده اند ولی نیاز به مطالعات بیشتر برای اثبات اثربخشی و ایمنی این داروها در انسان وجود دارد. بنابراین، انجام پژوهش های بیشتر برای تعیین مکانیسم عمل، تداخل اثرها، اثربخشی و ایمنی گیاهان دارویی و مواد موثره گیاهی مفید در درمان این بیماری ها، ضروری به نظر می رسد و در این صورت استفاده از روش های طبی سنتی و بومی کشور در کنار روش های جدید، یا به تنهایی می تواند مد نظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: داروهای گیاهی، دیابت، طب سنتی، گیاهان داروئی
|
  • E. Assadibidmeshki *, A. Shahraki Vahed, F. Nrouei, M. Badakhsh, Z. Hshemi Pages 6-11
    Introduction
    Diabetes is the most prevalent non communicable disease in Iran which counts 3 to 5 percent i. e.، 2 to 5. 3 million people out of the whole population are stricken by the disease. According to the international organizations، concerned with diabetes، every ten seconds، two persons are diagnosed having diabetes and one succumbs. Considering the chronic adverse effects caused by the diabetes، huge economic burdens are imposed on the care and health system. Nurses play a very important role in fulfilling the medical prescriptions and their unawareness about insulin therapy would result in severe injuries to the patients. So، this study aimed at investigating the level of nurses'' awareness about insulin therapy.
    Methodology
    This study was of semi experimental type، in which the population of the study is chosen intentionally. The samples were gathered from Amir-al-momenin and Imam khomini hospitals. The tools included a questionnaire which was divided into two parts. The first part was about the demographic information and the second part constituted 23 questions about insulin therapy then educational pamphlet was given the nurses and two months later، it was resubmitted. The data were gathered and finally it was analyzed by descriptive and deductive statistics.
    Results
    The results showed that the most of cases studied (47%) were between 26 to 30. Besides، most of them were female (66%). The results also showed that the awareness rate was sufficiently higher after the education (p=0. 0001).
    Conclusion
    The nurse as one of the main members of the treatment team has the highest contingence and care to the patients، who is directly responsible for injection of insulin. Thus، he/she should recognize the medicine fully and be aware of its maintenance، injection and other essential notes، completely. So، education in the initial phases especially in the diabetes wards is highly needed.
    Keywords: Education, Insulin therapy, Knowledge, Nurses
  • Z. Khademi, E. Imani *, M. Heidary Khormizi, A. Poordad Khodaei, M. Sarneyzadeh, M. Nikparvar Pages 12-20
    Introduction
    Currently, the tendency toward using alternative and traditional medications for controlling and reducing blood sugar is increasing. The purpose of this study was to determine variation of medicinal plants used to control blood sugar and causes of self medication with them in diabetic patients referred to diabetic center in Bandar Abbas.
    Methodology
    In this descriptive analytic study 250 patients were selected with convenience sampling. The questionnaire was proved to be valid with content validity and reliable with Cronbach's alpha. For data analysis, descriptive statistics and Kendal's and Pearson's regression tests were applied.
    Results
    Findings indicated that 54.7% of patients used medicinal plants, 30% of them used Teucrium polium, 17% used the combined Myrtle and Teucrium polium, 9% used Myrtle and 8% used Citrullus colocynthis. The main causes of self treatment were the belief in medicinal plants (93%), advice by relatives (88%) and previous experiment using of herbal medicine by relatives (83%). 79.1% of patients who used it, expressed that medicinal plants are effective. There was a significant relationship between the number of years affected by diabetes mellitus and self medication (P=0.001). Conculsion: It is recommended that correct information should be presented to the patients in educational classes on diabetic center to control the use of medicinal plants and to increase medical supervision.
    Keywords: Blood Sugar, Diabetes Mellitus, Medicinal Plants, Self Medication
  • A. Salar, H. Robabi *, A. Safarzadeh Pages 21-30
    Introduction
    Diabetes mellitus is one of the most common endocrine diseases worldwide. The use of insulin has special significance in order to control blood sugar. Self-care insulin therapy is associated with knowledge of how to apply insulin. That is the most important action in self-care by these patients. So, this study was conducted to determine self-care insulin injection in adults with type1 diabetes who were referred to Zahedan diabetes clinic.Methodlogy: This study was of descriptive –analytical type, carried out on 80 adults with type 1 diabetes. A questionnaire was used for collecting demographic data and patient's knowledge and a checklist was used for the practice of self-care insulin therapy. Data were compared using descriptive and analytic statistics. Self- care (knowledge and practice) patients were defined so that favorable knowledge: score 16-20, Average knowledge: 10-15, Poor knowledge: 0-9 and favorable practice: 12- 15, average practice: 8-11, poor practice: 0-8.
    Results
    The participants’ favorable knowledge was 23.75%, while the average knowledge was 63.75% and poor knowledge was 12.5%. In addition, 71.25% have favorable practice, 23.5% have average practice and 12.5% have poor practice. There were no significant statistical difference between demographic data and the cause's knowledge and performance, considering the usage of insulin.
    Conclusion
    Regarding the self-care important are for the treatment of diabetes and the fact that most patients in this study had average knowledge of insulin injection, we recommend that research centers of diabetes should pay attention to knowledge about diabetes.
    Keywords: Insulin therapy_Self_care_Type 1 diabetes
  • A. Shahrakivahed *, M. Haghighi, F. Nrouei, S. Hamedi Shahraki, M. Heydari Pages 31-37
    Introduction
    Diabetes is the commonest chronic disease worldwide. The nature of this disease and its adverse effects cause heavy economic burdens and reduces the life quality of the patients and his/her family. Thus, we designed this study for the assessment of educational needs of diabetic patients in Amir-al-momenin hospital in Zabol.
    Methodology
    This study was of descriptive –analytical type. The population of the study was chosen intentionally and the samples were gathered from Amir-al-momenin hospital. The tools included a questionnaire which was divided into three parts. The first part was dedicated to the personal characteristics, the second part was about the history of disease and the third part about the diet (16 questions), control area (13 questions) and prevention (13 questions). The data were gathered by the aid of the questionnaire and finally, they were analyzed using descriptive and deductive statistics (SPSS).
    Results
    The results showed that the most of the cases (64%) were diagnosed with diabetes type 2. Most of them (48%) were between 51-60. Also, most of them (38%) have suffered diabetes for 1 to 5 years. Majority of them had not the sufficient knowledge (75% in control and treatment, 11% in prevention and 49% in diet areas).
    Discussion
    The International Diabetes Federation (IDF) recommends that every diabetic patient needs 15 hours of education, every two years. The influential and useful effects of patient's education have been excessively proven by different studies. So, it is necessary for the hospitals that trained nurses teach the patients, the necessary knowledge about self-protection.
    Keywords: Educational needs of diabetic patients
  • Sh Salehin *, A. Azizimoghadam, M. Amirshahi, A. Abdollahimohammad Pages 38-44
    Introduction
    Diabetes Type 1 is among the most prevalent Adenoidal –metabolic disorders in infants and teenagers which causes adverse effects to hypothalamic pituitary - Hypophsis and gonad. Since there have been a few studies about menstrual duration and diabetes type 1, this study focuses on the relationship between Glycosylated Hemoglobin, Body Mass Index, Disease duraruion, Insulin Dosage and Menstrual Duration in Type 1 Diabetic Adolescents. Most studies to date have focused on adults, who have been asked to recall retrospectively their menstrual histories through adolescence.
    Methodology
    The data was collected using a questionnaire, interview and bio-physical information. The patients were asked about starting and ending point of bleeding for three menstrual cycles. The HbA1c test was done on every case, for two times in duration of three months.
    Results
    For HbA1c, mean was 8.31 ± 1.63 percent. Eighth patients (13.79%) had disorders in menstrual duration (menstruation longer than 7 days). None of the cases had primary amenorrhea.
    Conclusion
    There was no significant relation between the variable and duration of menstruation. A prospective study of menstrual duration in adolescences with type 1 diabetes is recommended.
    Keywords: Adolescents_Glycosylated Hemoglobin_Menstrual duration Type 1 diabetes
  • N. Sadeghi, M. Motaghi *, F. Ghaljai, F. Narouei, H. Minab Pages 45-51
    Objectives
    The purpose of this study was to determine relationship between type 1 diabetes and vitamin D deficiency.
    Background
    Diabetes type 1 is a common disease in childhood. Prevalence of this disease is estimated about 35 million worldwide. Different studies indicated that vitamin D insufficiency and diabetes type 1 in children are related. This vitamin is essential for normal secretion of insulin. Studies showed the increasing destruction of insulin secreting b cells in the pancreas in animals with vitamin D insufficiency. Epidemiologic studies indicate that prevalence of diabetes 1 has a direct correlation with sun shining time. Another studies indicated that intake of 2000 unit of vitamin D in the first year of life, decreased diabetes type 1 risk. Childhood diabetes prevalence is three times higher in children with rickets. Avoiding vitamin D deficiency is essential for prevention of b cells destruction and it preservative effects on diabetes type 1 prevention in life cycle. Bener (2009) showed that there are differences between healthy child and diabetic child, regarding fractures, weakness and intestinal problems. Besides, it was showed that vitamin D deficiency's prevalence is higher in diabetic children compared with healthy children.
    Conclusion
    instruction for vitamin D intake and exposure to sunshine can decrease the diabetes type1 incidence.
    Keywords: diabetes type 1_vitamin D deficiency
  • M. Naderifar, L. Foroutan *, A. Kooh Khail Pages 52-60
    Background
    Diabetes is a relatively common chronic disease which its prevalence has increased steadily. It can be treated by the aid of training, diet, exercise and medication.
    Objectives
    In this review, the role of medicinal plants in the treatment of diabetes, benefits and harms that it might have during treatment, and the essential points of these drugs should be considered, has been discussed. Description: Currently, several drugs have been developed to reduce high blood sugar. But due to lack of complete remission of the disease with existing drugs, willingness to use alternative and traditional treatments has increased. So using alternative medicine based on herbal therapies should be considered.
    Conclusion
    Animal studies and some human studies have been done on some of these plants and blood glucose reducing effects has been showed. Although some traditional healing tests and modern scientific studies have been confirmed, the need for more studies in humans for medical prescriptions is essential. Therefore, further research to determine the mechanism, interaction effects, efficacy and safety of medicinal plants and herbal active ingredients potentially useful in the treatment of this disease, seems to be necessary. Thus, the traditional and indigenous medical practices can be used in the country, alongside the new methods, standalone.
    Keywords: Diabetes, herbs, medicinal plants, traditional medicine